September 28, 2023

Soms betalen de kleinste aanpassingen de grootste winst. Oefening is geen uitzondering. Door de manier waarop je rust tussen work-outs aan te passen, ‘actieve rust’ genoemd, kun je het meeste uit elke sessie in de sportschool halen. Actieve rust maakt ook uw gewrichten losser, waardoor blessures tijdens het sporten worden voorkomen. Dus in plaats van een reeks herhalingen te beëindigen terwijl je naar de grond staart met je handen op je knieën, probeer een van deze bewegingen uit en kijk of je sneller herstelt.

Maak je klaar voor deze actieve rustbewegingen
Deze actieve rustbewegingen kunnen ook tussen trainingssessies worden gebruikt. Het is aan jou om erachter te komen hoeveel je lichaam aankan. Onthoud dat er geen vervanging is voor rust, dus zorg ervoor dat je voldoende tijd neemt om je lichaam te laten genezen voordat je weer naar de sportschool gaat.

Handen achter je hoofd
5 actieve rustbewegingen om uw workouts te maximaliseren Handen achter het hoofd

Een cardio-burnout-training afronden? Loop rond met je handen achter je hoofd, alsof je op je rug ligt te luieren.

Het voelt misschien beter om je handen op je knieën te leggen, maar in werkelijkheid is het eigenlijk nog erger. Als je je hand achter je hoofd legt, worden je longen geopend en kan er meer zuurstof je lichaam binnendringen.

Vergeet niet om lang en diep vanuit je buik in te ademen in plaats van korte, oppervlakkige ademhalingen vanuit je borst.

Stuiter op je tenen
5 actieve rustbewegingen om uw trainingen te maximaliseren Stuiteren op de tenen

Heb je een snelle manier nodig om je hartslag op peil te houden? Stuiter op je tenen!

Je hoeft niet binnen een minuut het wereldrecord voor de meeste babyhoppen te proberen. Zorg er echter voor dat u een gestaag tempo aanhoudt en vermijd dat uw hielen de grond raken.

Je kunt zelfs schaduwboxen met een lichte halter in de hand om een lichte armverbranding op te nemen. Pons op ongeveer 60%, met de nadruk op de juiste vorm.

Jumping jacks
5 actieve rustbewegingen om uw workouts te maximaliseren Jumping Jacks

Jumping jacks houden het hele lichaam los terwijl het hart bloed blijft rondpompen.

De sleutel is opnieuw tempo. Houd een langzaam tempo aan om uw energie te behouden voor de rest van uw training.

Zorg ervoor dat uw armbewegingen dynamisch zijn. Je zult je niet lichter voelen tenzij je je armen en benen echt uitstrekt terwijl je springt.

Kofferbak wendingen
5 actieve rustbewegingen om uw rompwendingen te maximaliseren

Hier is er een die je tussen buikspieroefeningen kunt doen.

Ga rechtop staan, bal je vuisten en sluit je armen voor je in een hoek van 45º. Zorg ervoor dat uw handen elkaar niet raken (ongeveer een vuistlengte uit elkaar). Als je het goed doet, zouden je lichaam en armen een trapezium moeten vormen.

Houd je armen op slot, gebruik je buik om je armen te draaien totdat de verre arm evenwijdig is aan je buik. Draai vervolgens de richting om. Draai dieper voor een extra kernverbranding.

Kalfsverhogingen
5 actieve rustbewegingen om uw workouts te maximaliseren

Basketbalspelers houden ervan om voor het slapengaan de kuiten op te heffen. Waarom? Ze zijn een effectieve manier om extra beenspieren aan te pakken, waardoor je hoger kunt springen en mogelijk zelfs kunt dunken.

Je kunt ze gebruiken als een actieve rustbeweging, vooral tijdens borstdag wanneer je benen al inactief zijn.

Begin met je voeten plat op de grond. Verplaats langzaam je gewicht van je hielen naar je tenen, totdat je op niets anders dan je tenen staat. Houd die houding een paar seconden vast en laat jezelf langzaam op je hielen zakken in de platvoetige positie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *